Kunstspeuren in de Zak
open atelierroute in de gemeente Borsele

Dineke Zwolle-Karelse

Dina Inèz behaalde na vijf jaar opleiding de 'Hogere Graad' modeltekenen aan de Academie voor Schone Kunsten te Sint Niklaas (België).
Hier leerde zij het modeltekenen naar naaktmodellen.
Sinds zomer 2012 volgt zij de opleiding schilderkunst aan dezelfde Academie.
In o.a. kleurrijke portretten en monumentale naakten, laat Dina-Inèz, met brede gebaren en toch subtiel, het materiaal spreken, in een stijl die recht doet aan de tijdloze kracht van de modellen.e-mail: dinainez@gmail.com
www.dina-inez.com

Omdat Dineke thuis geen ruimte heeft om haar werk te laten zien is haar locatie dit jaar aan de Zuidweg in Nisse.
Daar is dit jaar als gast ook Marion Kamper aanwezig.

Marion Kamper, beeldend kunstenaar

DE VORM
Geometrische objecten vierkanten, bollen, diabolen, discus vormen van keramiek gecombineerd met metalen.
DE LIJNEN
Strak geregisseerde lijnen, wiskundig, bijna caleidoscopisch aangebracht.
DE TEXTUUR
Vlakken van koper of staal, gepolijst of geborsteld. De kenmerkende keramische structuren versterkt door gebruik van pigmenten en engobes.
DE BEWEGING
De werken zijn draaibaar of balanceren.
DE AANRAKING
Bij het "tot leven" komen van de objecten is aanraking een essentieel onderdeel.

Het werk van Marion Kamper is zeer herkenbaar. De objecten van keramiek gecombineerd met metalen zijn strak en geometrisch vormgegeven. Het lijnenspel in combinatie met de beweging, geven deze een zeer dynamisch en speels karakter. Halve bollen cirkelen in en om elkaar, dan weer discus vormen met de duidelijke textuur van keramiek. De bootjes in hun ogenschijnlijke eenvoud, het balanceren.
Vanaf het moment dat Marion het kunstwerk voltooit, geeft ze het ook daadwerkelijk de vrijheid. Het loslaten om het dan aan de toeschouwer te "geven".
Aanraking, het in beweging zetten is een essentieel onderdeel van haar werk. Het tot leven komen van de objecten. Het spanningsveld wat dan ontstaat en de verandering van compositie geven haar werk een extra dimensie. Het robuuste kwetsbare materiaal leeft.

Kunst als een onderdeel van het leven. "Kunst zou net als muziek en theater een natuurlijk onderdeel van het dagelijks leven moeten zijn" aldus Marion. Het speelse en het mogen /moeten aanraken maken dat haar werken midden in het leven staan.www.marion-kamper.nlLocatie:

Zuidweg 16,
4443 AB Nisse