Kunstspeuren in de Zak
open atelierroute in de gemeente Borsele

Betsy de Jonge


Programma

25 en 26 april

Gasten:

Elly Franken
Kees van de Wetering
tassen/vilt/hoeden/sieraden
schilderijen

Zondag demonstratie rookstoken

26 en 27 september

Gasten:

Ria Schout

Marleen Burger
Carla Kesteloobijzonder vormgegeven jassen en tassen
nieuwe collectie sieraden
fotografie, prachtige kwallenfoto's


Zaterdag: Demonstratie naked-raku Zondag: west Europese folkmuziek van West-ZuidWest.


Betsy de Jonge

Geboren in Terneuzen op 1 januari 1949.
Opleiding tot lerares handvaardigheid, met voorkeur voor klei in het algemeen.
Parttime werkzaam aan een middelbare school in Vlissingen.
Volgde vele specialisatiecursussen in BelgiŽ, o.a. bij Mieke Everaart, Jan Winkels, Rudy Delanghe, Kees Hogendam en Etienne Dewulff , in Engeland bij Peter Beard en in Frankrijk bij David Roberts.
Werkzaam in eigen atelier als professioneel kunstenaar, lid van de N.V.K en aangesloten bij het CBK Zeeland.
Geeft ook workshops,in verschillende technieken zoals Raku en naked Raku. Maakt werk in opdracht, vrij werk, en kleine series o.a. tuindecoratie.

Tentoonstellingen in Nederland, BelgiŽ en Spanje, waaronder o.a. in Gent en Diksmuide, Exposition d'Art Contemporain van de BiŽnnale de la Ceramique in Andenne BelgiŽ 2002, Groepsexpositie NVK in Losser zomer 2003, Goes En Passant en Galerie Kdijk, Gendt ( Nederland) 2004, groepsexpositie N.V.K. in Onati (Spanje )2005, expositie Zaragossa ( Spanje ) mei 2006, kunstschouw 2007, Kdijk 2007 en 2008.
Monumentale opdrachten gerealiseerd in en buiten het gebouw van ZLM verzekeringen te Goes, ode aan de vrijwilligers te Lewedorp, Zeeuwse architectuurprijs dorpen gem. Borsele, Zeeuwse ondernemersprijs Emergo-2006, innovatieprijs Toerisme Zeeland 2007 en 2008, kunstproject "Dijken van Wijven" 2006, 2008 en 2012 www.dijkenvanwijven.nl, Kunstwerk Zee/Land Wooldhuis Vlissingen 2008.

Dit jaar is er weer nieuw werk te zien wat gaat over mijn beleving van de Westerschelde. Jeugdherinneringen, maar ook de schoonheid en kwetsbaarheid van deze prachtige rivier. Daarnaast natuurlijk de bekende boerenwuufjes.

Hedwige Walcherse boerin zondag 1956 Katwijk

E-mail: kerab@kpnmail.nl

Meer werk zien? www.kerab.com

Gasten in september:

Ria Schouten

Ria zelf werkt onder de naam Ria's@telier met stoffen uit voorraad. Daarmee zoekt zij naar de mooist mogelijke combinaties in het maken van jassen en tassen. "Vind je uitdaging in de beperking".
Een slogan waar ik heel trouw aan ben. Mijn werk is ontstaan en gemaakt van rest en/of eerder voor andere doeleinden gebruikt materiaal. Je zou kunnen spreken van recycling, omdat het materiaal anders waarschijnlijk bij het afval zou belanden en nu is geworden tot bijzondere jassen en tassen.

De patchwork-quiltgroep "de Paraplu" is 30 jaar geleden ontstaan uit het club en buurthuiswerk in de wijk Paauwenburg in Vlissingen.
Wij maken zowel traditioneel als experimenteel werk. Onze uitdaging vinden we in het gebruik van diverse materialen in combinatie met stofverven, bedrukken enz..
Een niet direct voor de hand liggende weg, maar vaak heel verrassend. De groep staat onder leiding van Ria Schout.


Marleen Burger

Door het combineren van diverse materialen zoals textiel, tyvek, rubber, zilver en vilt, door schuiven, uithalen, en soms kleuren aanpassen ontstaat er een draagbaar, apart, uniek sieraad.

Carla Kesteloo

water en kwallen Als geboren en getogen inwoonster van Vlissingen heeft de zee een speciale plek in mijn leven gekregen.
Vanuit mijn werkkamer kijk ik iedere dag uit over de zee. Zie prachtige wolkenpartijen, heldere luchten, water, zacht ruisend en soms zwaar aanrollend.
Op het strand kom ik tot rust en bezinning en daar ontmoet ik de "juwelen van de zee": kwallen. Ik ben gefascineerd door hun bijzondere structuur, hun tekening, hun kleur en de gelaagdheid van deze zeedieren. In mijn werk staat het thema "juwelen van de zee" centraal. Het gaat mij om kwallen, vissen,en om de structuur van water.
De kijker wil ik nieuwsgierig maken door belangstelling te wekken voor het ongewone in het gewone, mensen met andere ogen laten kijken naar de wereld om ons heen. Mijn foto's van water en kwallen, mijn porseleinen kwallen en vissen weerspiegelen de schoonheid van de zee, maar zijn tevens een ode aan de diversiteit van leven in het algemeen.Gasten in april:

Elly Franken

'Ik houd me graag bezig met alles wat te maken heeft met textiele werkvormen.
Na mijn opleiding tot hoedenmodiste die ik in 2009 heb afgerond, volg ik lessen bij Irene van der Wolf, een beeldend kunstenares uit Breda. Deze lessen ervaar ik als een waardevolle aanvulling op mijn werk.
De laatste jaren ben ik me meer gaan bezighouden met het maken van tassen. Deze vervaardig ik met diverse materialen onder andere rubber, kunststof, brandweerslang of vilt, gewoonlijk in combinatie met leer.

hoofdtooi hoed
tas tas tas

Meer te zien op www.ellyfranken.nl/

Kees van de Wetering

Geboren in Rotterdam/IJsselmonde (1949). Woont en werkt in Burgh-Haamstede (Zeeland).
Opleiding:
Academie van beeldende kunsten Rotterdam van 1968 tot 1974.
Div. grafische opleidingen.

In 1973 ontstond mijn fragmentatie-techniek tijdens het tekenen van een aantal landschappen in Rijsoord in Zuid-Holland. Toen ontdekte ik dat vertikaal tekenen en restvormen te zien als beeldelementen, voor mij de oplossing was voor veel schilderproblemen.
Het is uiteindelijk mijn eigen handschrift geworden die ik toepas in diverse technieken en thema's.

Dordogne Tulipa

Meer te zien op www.keesvandewetering.nl
Fotogalerie


Pitt-fire
de pitt-fire oven HEET !! het resultaatLocatie:

Heinkenszandseweg 42
4451 NX Heinkenszand
0113-561996


Grotere kaart weergeven